Binnen MBF is Dirt en Freeride een belangrijk aandachtspunt. Daarom hebben we enkele leden die hun expertise ter beschikking stellen voor het realiseren van dergerlijke parcours.

Ward De Prins

Ward De Prins is helemaal thuis in de dirt- en freeride-wereld. Hij bouwt al van jongs af aan parcours en wil hier als Master Sportmanagement in spé ook een carrière in opbouwen. Zo werkt hij al drie jaar mee aan het groeiende aanbod pumptracks in de Benelux, is verantwoordelijk voor de bouw en het onderhoud van Edirt park in Mechelen en heeft hij ook nog enkele eigen projecten in de pipeline, waaronder de toekomstige dirt jumps in het Sport Vlaanderen domein te Genk. 

Email: Ward de Prins

David Hermans

David heeft al sinds zijn 8 jaar de bmx microbe te pakken. Bij gebrek aan faciliteiten, kwamen hij al snel tot de conclusie het heft in eigen handen te nemen.

Het begon allemaal geheel onschuldig op “de wipkes”. Zomervakanties, weekends, avonden, vrije momenten en tal van zweetlepels later werd het al snel duidelijk: zonder engagement, geen fietsparadijs is België. Bergen zand zijn ondertussen verschept doorheen heel het land.

Na de Wipkes kwamen het Boske, het Pleintje, de Venhoef, Seventrails, het Vlasrietje, Blaaskantje en zoveel andere spots waar hij maanden en jaren van zijn tijd heeft doorgebracht. Er was op dat moment echter geen plaats voor dirt of freeride in België.

Email: David Hermans

Ze geloven beiden in een mooie toekomst voor elke sportliefhebber, ook voor ons. Met nieuwe initiatieven en goede afspraken willen zij nieuw leven in deze scene blazen.