[24 maart 2023]

We hebben een overleg gehad met de diensten van de provincie Oost-Vlaanderen over dit gebied.

Lees hier verder


[3 maart 2023]

Valei van de Serskampse Beek

Recent waren er 2 toegankelijkheidsregelingen in openbaar onderzoek in Wetteren: de Warandeduinen naast het provinciaal domein Den Blakken en de Vallei van de Serkampse Beek. We zonden onze plaatselijke medewerker, lid van de club 2manyBikers, ter plaatse en die kwam tot de volgende bevindingen:

In de Vallei van de Serkampse Beek is er de situatie goed zoals ze is. Het gebied van het Paelepelbos is niet echt interessant voor fietsers en is de biotoop van verschillende zeldzame salamanders, dus daar kunnen we dus beter wegblijven. Het andere gebied ter hoogte van het infobord aan Oud Smetlede is een begrazingszone dus daar kan je als fietser weinig doen.

In de Warandeduinen zou het fuchia wegje op het kaartje hieronder wel best toegankelijk zijn voor fietsers. Dit wordt nu al veel gebruikt, ook door de schoolgaande jeugd. Het is trouwens voldoende breed om geen voetgangers te hinderen.

Andere gebieden in de Warandeduinen zijn beter niet toegankelijk omdat er bijvoorbeeld Zandbijen broeden.

Er zijn echter nog wel enkele wandelpaden in het provinciaal domein De Blakken waar men nu niet mag fietsen en die wel leuk zijn voor mountainbikers, al worden die momenteel zeer weinig gebruikt. Deze paden zullen binnen enkele weken besproken worden op het overleg dat MBF Vlaanderen zal hebben met de dienst van de provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen.

Lees hier ons bezwaarschrift: