[9 mei 2023]

Tot 16 mei 2023 loopt er een openbaar onderzoek rond de toegankelijkheidsregeling op een aantal paden en wegen door of langs natuurgebieden van Natuurpunt in de vallei van de Zwalm op het grondgebied van Brakel en Zottegem.

Onze MBF-man spitte de kaarten door en kwam tot een aantal vaststellingen die een bezwaar rechtvaardigen. Zo worden er voorgesteld om

  • op grondgebied Brakel enkele belangrijke fietsverbindingen enkel toegankelijk te maken voor wandelaars
  • ook het Steenbergenpad in Zottegem, waar veel gefietst wordt, valt die eer te beurt.

Verder hebben we ook enkele flagrante fouten gevonden rond de regeling die voorgesteld wordt voor de Zwalmbeekweg en Heyveld in Brakel.

Als je dit bezwaarschrift wil steunen, dan kan je je naam achterlaten op onderstaand formulier. Wij versturen enkel een lijst met je naam en gemeente mee met het bezwaarschrift via de knop hieronder?

Ben je nog geen lid bij ons? Overweeg dan om lid te worden. Dat is niet duur en je steunt er onze werking mee. Het kan eenvoudig via deze knop:

We zoeken ook nog steeds mensen die als plaatselijke antenne willen optreden. Daarvoor moet je geen bezwaarschriften schrijven (dat doen wij wel), maar wel een goede voeling hebben met je streek. Merk je iets op of zie je een interessant project, dan ben je de man/vrouw die we zoeken. Neem contact op met regio.oostvlaanderen@mbfvlaanderen.be.