In september 2021 werd tijdens een openbaar onderzoek een nieuwe toegankelijkheidsregeling voor het Butselbos in Boutersem en Lubbeek voorgesteld.

Voorgestelde nieuwe toegankelijkheidsregeling voor Butselbos.

Daarbij bleek dat de veilige fietsverbinding tussen het voetbalplein, Racing Butsel, naar de andere kant van Butsel bos zou verdwijnen omdat een crusiaal pad enkel nog toegankelijk zou zijn voor wandelaars. Hier word je verplicht de Kerkomsesteenweg te gebruiken.

Omweg die je dan zou moeten maken.

Zo ga je van een veilige 800m naar 1.52km in afstand (verste uitgang) langs een drukke steenweg.

Onze verantwoordelijke ter plaatse, Michaƫl Janssens, heeft daar toen op 13/9/21 een bezwaarschrift voor ingediend, waar hij nooit reactie op gekregen heeft.

Echter in september 22, een jaar na datum dus, werd de nieuwe toegankelijkheidsregeling gepubliceerd en blijkt er met onze suggestie rekening gehouden te zijn, zoals te zien in de paarse cirkel hieronder.

Aangenomen nieuwe toegankelijkheidsregeling.

Een suggestie doen op een ontwerp helpt dus, ook al kan het een behoorlijke tijd duren voor er reactie komt (als er al een reactie komt).

Heb je zelf weet van een mogelijk probleem met een toegankelijkheidsregeling, maar zie je het niet zitten om zelf een “bezwaar” te schrijven? Contacteer dan je lokale MBF medewerker of de regio-verantwoordelijke. Je vindt ze op de website onder Wie zijn wij > Medewerkers.